Is uw website al klaar voor de nieuwe AVG wet?

AVG wet… ? Wat is dat?

De nieuwe AVG wet is de laatste tijd veelvuldig in het nieuws geweest. Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). Maar wat geldt nu eigenlijk voor uw website?

Pas op met het vragen naar persoonlijke gegevens van uw bezoekers. Maak een privacyverklaring op uw website als u een contactformulier op uw website hebt. Zet hierin wat je met de gegevens van de bezoeker gaat doen. De bezoekers van wie je persoonsgegevens verwerkt, krijgen straks meer en verbeterde privacy-rechten door deze nieuwe wet. Ze moeten hun gegevens gemakkelijk kunnen inzien, laten corrigeren en op verzoek laten verwijderen of ze kunnen doorgeven aan een andere organisatie.

Vraag via de contactformulieren op je website alleen om de informatie die je écht nodig hebt en die betrekking heeft op de specifieke offerte- / contactaanvraag. Vraag je om (bijvoorbeeld) een geboortedatum, dan moet je expliciet vermelden waarvoor je dit nodig hebt. Plaats daarnaast een selectievakje waarin je toestemming vraagt voor het verwerken (en eventueel opslaan) van de ingevulde gegevens.

Hulp nodig met deze aanpassingen? SolidosICT staat graag voor u klaar!

SHARE